Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Fiskgratäng med hummerfond och räkor

Av Sofia Henriksson

(38)

Vad tycker du?

Fiskgratäng med hummerfond och räkor

Succégratängen med torsk i krämig sås i mitten och gratinerade potatismostoppar runtomkring. Så gott så att alla runt bordet kommer att slicka tallriken. Recept av matkreatören Sofia Henriksson.

Fiskgratäng med hummerfond och räkor
Fiskgratäng med hummerfond och räkor

Ingredienser

  • 600 gtorskrygg
  • 1 mskSalt
  • 1 mskSocker
  • 300 gräkor

Bechamelsås

  • 50 gsmör
  • 2,5 mskVetemjöl, cirka
  • 7 dlmjölk
  • 2 mskhummerfond
  • vitpeppar
  • 1 nypacayennepeppar
  • 1 tskcitron, pressad saft

Potatis duchesse

  • 800 gPotatis, mjölig
  • 75 gsmör
  • 1 tskSalt
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 äggulor

Topping

  • Dill
  • räkor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fiskgratäng med hummerfond och räkor

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 34 recept