Fiskgratäng med hummerfond och räkor
Succégratängen med torsk i krämig sås i mitten och gratinerade potatismostoppar runtomkring. Så gott så att alla runt bordet kommer att slicka tallriken. Recept av matkreatören Sofia Henriksson.
Ingredienser
- 600 gtorskrygg
- 1 mskSalt
- 1 mskSocker
- 300 gräkor
Bechamelsås
- 50 gsmör
- 2,5 mskVetemjöl, cirka
- 7 dlmjölk
- 2 mskhummerfond
- vitpeppar
- 1 nypacayennepeppar
- 1 tskcitron, pressad saft
Potatis duchesse
- 800 gPotatis, mjölig
- 75 gsmör
- 1 tskSalt
- 1 dlvispgrädde
- 2 äggulor
Topping
- Dill
- räkor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 34 recept