Pekanpaj med ingefära och kola
Bjud på en koladoftande paj med pecannötter och färskriven ingefära. Toppa med en krämig och fluffig kolasmetana.
– Hallonens syra gör sig bra mot den söta kolan, säger Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson som står för receptet.
1 portion i receptet blir en paj med cirka 8–10 bitar.
Ingredienser
Pajskal
- 150 gSmör , kallt
- 3,5 dlVetemjöl
- 2 mskströsocker
- 1 krmSalt
- 2 mskiskallt vatten
- 1 äggvita, till pensling
Pekankolafyllning
- 100 gsmör
- 2 dlljus sirap
- 1,5 dlmuscavadosocker, ljust
- 1,5 mskVetemjöl
- 1 krmSalt
- 75 gpekannötter
- 2 ägg, små
- 2 tskingefära, riven
Kolasmetana
- 1 mskFlorsocker
- 1,5 dlDulce de Leche, på burk
Dekoration
- färska hallon
- pekannötter
- citronmeliss
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Cecilia H Larsson
Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.
Visa 20 recept