Cecilia H Larsson

Av Cecilia H Larsson

Pekanpaj med ingefära och kola

Av Cecilia H Larsson

(1)

Vad tycker du?

Pekanpaj med ingefära och kola

Bjud på en koladoftande paj med pecannötter och färskriven ingefära. Toppa med en krämig och fluffig kolasmetana.
– Hallonens syra gör sig bra mot den söta kolan, säger Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson som står för receptet.
1 portion i receptet blir en paj med cirka 8–10 bitar.

Ingredienser

Pajskal

150 gSmör , kallt
3,5 dlVetemjöl
2 mskströsocker
1 krmSalt
2 mskiskallt vatten
1 äggvita, till pensling

Pekankolafyllning

100 gsmör
2 dlljus sirap
1,5 dlmuscavadosocker, ljust
1,5 mskVetemjöl
1 krmSalt
75 gpekannötter
2 ägg, små
2 tskingefära, riven

Kolasmetana

3 dlsmetana
1 mskFlorsocker
1,5 dlDulce de Leche, på burk

Dekoration

färska hallon
pekannötter
citronmeliss
Pekanpaj
Pekanpaj

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pekanpaj med ingefära och kola

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.

Visa 17 recept

Ämnen