Semlor med hallongrädde

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Semlor med hallongrädde

Unna dig denna variant på den klassiska semlan, med hembakt fluffigt bröd fyllt med hallongrädde och toppat med en generös mängd florsocker.

En portion ger cirka åtta stora bullar.

Semla med hallongrädde.
Semla med hallongrädde.

Ingredienser

  • 550 gVetemjöl
  • 100 gSocker
  • 50 gJäst, färsk
  • 2 tskKardemumma
  • 1 tskVaniljsocker
  • 1 tskBakpulver
  • 3,5 dlmjölk
  • 100 gsmör, rumstempererat
  • 1 ägg, uppvispat, till pensling

Fyllning

  • 2 dlHallonsylt
  • 5 dlvispgrädde
  • Florsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Semlor med hallongrädde