Bär med flädersabayon

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Bär med flädersabayon

Här samlas sommarens fantastiska smaker i en liten skål. En vacker dessert av söta bär med fluffig sabayon av vispad ägg, socker och fläderblom. Flädersirap kan ersättas med sött vin eller flädersaft.

Bär med fläderblomssabayon

Ingredienser

500 gbär, färska
4 äggulor
3 msksocker
3 mskflädersirap , eller flädersaft
2 mskcitronsaft

Gör så här

1
Rensa och fördela bären i snygga skålar.
2
Vispa ihop resten av ingredienserna i en skål. Ställ skålen över vattenbad (skålen ska inte vara i kontakt med vattnet) och vispa tills äggblandningen tjocknar och har samma luftiga konsistens som majonnäs.
3
Fördela sabayonsåsen över bären och servera genast. Om så önskas kan du "bränna" krämen med en créme brûlée-brännare.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (321)

    Lemon curd-glass

  2. (43)

    Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd

  3. (0)

    Blondie med rårörda jordgubbar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad