Bär med flädersabayon

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Bär med flädersabayon

Här samlas sommarens fantastiska smaker i en liten skål. En vacker dessert av söta bär med fluffig sabayon av vispad ägg, socker och fläderblom. Flädersirap kan ersättas med sött vin eller flädersaft.

Bär med fläderblomssabayon
Bär med fläderblomssabayon

Ingredienser

  • 500 gbär, färska
  • 4 äggulor
  • 3 msksocker
  • 3 mskflädersirap , eller flädersaft
  • 2 mskcitronsaft

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bär med flädersabayon

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.