Blåbärskaka med vanilj
Den här blåbärskakan blir otroligt saftig och god. Dessutom är den lättbakad. Servera med glass eller vaniljsås, ett perfekt recept när du vill ha något gott till fikat eller en fin efterrätt.
Ingredienser
- 230 gsmör, rumstempererat
- 300 gsocker
- 4 ägg
- 250 gvetemjöl
- 2 tskVaniljsocker
- 2 tskBakpulver
- 1 tskKanel
- 1 mskcitronsaft
- 450 gblåbär
Till blåbären
- 2 msksocker
- 1 mskvetemjöl
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.