Blåbärskaka med vanilj

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Blåbärskaka med vanilj

Den här blåbärskakan blir otroligt saftig och god. Dessutom är den lättbakad! Servera med glass eller vaniljsås, ett perfekt recept när du vill ha något gott till fikat eller en fin efterrätt.

Blåbärskaka

Ingredienser

230 gsmör, rumstempererat
300 gsocker
4 ägg
250 gvetemjöl
2 tskVaniljsocker
2 tskBakpulver
1 tskKanel
1 mskcitronsaft
450 gblåbär

Till blåbären

2 msksocker
1 mskvetemjöl

Gör så här

1
Klä formen med bakplåtspapper. Värm ugnen till 170 grader.
2
Vispa smör och 300 gram socker ljust och luftigt. Vispa i ett ägg i taget.
3
Sikta ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Fördela smeten jämnt i formen.
4
Blanda blåbären med 2 msk socker, 1 msk mjöl och citronsaft. Fördela bären över blandningen.
5
Grädda kakan i mitten av ugnen i 170 grader i cirka en timme. Kolla med en tårtpinne att den är färdig.
6
Låt kakan svalna i formen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Cheesecake med blåbär

  2. (1)

    Chiapannkakor med blåbär och keso

  3. (321)

    Blåbärsglass – med massor av blåbär

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Skedkakor med brynt smör