Blåbärskaka med vanilj

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Blåbärskaka med vanilj

Den här blåbärskakan blir otroligt saftig och god. Dessutom är den lättbakad. Servera med glass eller vaniljsås, ett perfekt recept när du vill ha något gott till fikat eller en fin efterrätt.

Blåbärskaka
Blåbärskaka

Ingredienser

  • 230 gsmör, rumstempererat
  • 300 gsocker
  • 4 ägg
  • 250 gvetemjöl
  • 2 tskVaniljsocker
  • 2 tskBakpulver
  • 1 tskKanel
  • 1 mskcitronsaft
  • 450 gblåbär

Till blåbären

  • 2 msksocker
  • 1 mskvetemjöl

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blåbärskaka med vanilj

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen