Pannkakspyssel – barnens favoriter
Vem har sagt att man inte får leka med maten egentligen? Det blir ju roligare både att fixa fikat och att äta den om den ser rolig ut.
Ingredienser
pannkakor
50 gSmör
3,5 dlVetemjöl
1 tskBakpulver
0,5 tskBikarbonat
0,25 tskSalt
2 tskVaniljsocker
2 ägg
2,5 dlfilmjölk
0,5 dlmjölk
citron, rivet skal
Pannkakspyssel
banan
färska bär
Hackad choklad
Sylt på flaska
Gör så här
1
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör samman ägg, filmjölk, mjölk, det smält smöret och citronzest. Rör sedan samman de torra och de våta ingredienserna till en tjock smet.
2
Hetta upp ett stekjärn på medelvärme och klicka knappt 1 dl i taget, stek 1-2 minuter på varje sida tills de fått fin färg och puffat upp sig.
3
Låt fantasin flöda fritt och skapa ögon, näsor, mun och hår av bär, frukt, hackad choklad och sylt. Låt alla göra sina egna varianter.