Äppelkompott med grädde och kaksmul
Äppelkompott som varvas med grädde och kaksmul är en helt perfekt efterrätt som innehåller allt man kan önska: sötma, fräschör, mjukhet och krisp. Ringla över äppelsirap och servera.
Ingredienser
Äppelsirap
- 4 dlSocker
- 2 dlÄppelmust, färsk och syrlig (eventuellt äppelcider)
Äppelkompott
- 6 äpplen
- 1,5 dlSocker
- 1 dlÄppeljuice
- 1 vaniljstång
- 1 kanelstång
- 3 dlgrädde
Krispiga smulor
- 3 dlbrödsmulor
- 3 msksmör
- 3 mskSocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.