Äppelkompott med grädde och kaksmul

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Äppelkompott med grädde och kaksmul

Äppelkompott som varvas med grädde och kaksmul är en helt perfekt efterrätt som innehåller allt man kan önska: sötma, fräschör, mjukhet och krisp. Ringla över äppelsirap och servera.

Äppelkompott med grädde och kaksmul
Äppelkompott med grädde och kaksmul

Ingredienser

Äppelsirap

  • 4 dlSocker
  • 2 dlÄppelmust, färsk och syrlig (eventuellt äppelcider)

Äppelkompott

  • 6 äpplen
  • 1,5 dlSocker
  • 1 dlÄppeljuice
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 3 dlgrädde

Krispiga smulor

  • 3 dlbrödsmulor
  • 3 msksmör
  • 3 mskSocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Äppelkompott med grädde och kaksmul

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.