Andréa Brändström

Av Andréa Brändström

Biskvier med chokladsmörkräm

Av Andréa Brändström

(3)

Vad tycker du?

Biskvier med chokladsmörkräm

Andréa Brändström och Fredrika Hartzell bakar chokladbiskvier i programmet Festligare fika. Här visar de steg för steg hur de blir perfekta. 1 portion i receptet blir cirka tjugo biskvier.

Ingredienser

Botten

375 stMandelmassa
2,25 dlströsocker
3 äggvitor

Chokladsmörkräm

75 dlchoklad, 70 %, hackad eller knappar
150 Smör , rumsvarmt
2 dlFlorsocker
1 Äggula

Att doppa i

400 gchoklad, 70 %, hackad eller knappar
Biskvier med chokladsmörkräm
Biskvier med chokladsmörkräm

Gör så här

  1. Biskvibotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och blanda ihop med socker och äggvitor. Häll upp smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar, ca 5 cm i diameter.
  3. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter, låt svalna helt.
  4. Chokladsmörkräm: Smält chokladen i mikro. Värm på mellaneffekt i 20-30 sekundersintervaller och rör om emellan. Låt svalna något när chokladen smält helt. (Det går lika bra att smälta chokladen över vattenbad).
  5. Vispa under tiden upp smöret tills det ljusnar, tillsätt florsocker och vispa riktigt luftigt. Rör ned äggulan och låt krämen gå ihop helt innan du häller i chokladen under omrörning.
  6. Spritsa en topp smörkräm på bottnarna, forma till med en liten vinklad palett (eller använd baksidan av en matkniv). Ställ i kyl för att stelna.
  7. Förbered under tiden chokladen att doppa biskvierna igenom att göra en snabb temperering. Smält hälften av chokladen (i mikro eller över vattenbad) och tillsätt sedan resten av chokladen. Rör om till chokladen smält helt.
  8. Använd en tunn kniv eller en gaffel att sätta i biskvibotten, doppa sedan ned biskvierna i chokladen och låt stelna.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Biskvier med chokladsmörkräm