Chokladkaka i långpanna

Av Lise Finckenhagen

(8)

Vad tycker du?

Chokladkaka i långpanna

Det här är en mäktig kaka med smak av kaffe och riktigt mycket choklad. Gräddfil eller kefir ger både saftighet och en hint av fräschör. Dekorera med riven eller hyvlad choklad på toppen för den där extra lyxkänslan.

Chokladkaka i långpanna
Chokladkaka i långpanna

Ingredienser

  • 200 gchoklad
  • 1 dlKaffe
  • 1 dlVatten
  • 0,5 dlKakao
  • 3,5 dlVetemjöl
  • 1,5 dlSocker
  • 1,5 dlfarinsocker
  • 2 tskVaniljsocker
  • 1 tskBakpulver
  • 1 nypasalt
  • 2 dlgräddfil, eller kefir
  • 0,5 dlneutral olja
  • 3 ägg, stora

Glasyr

  • 150 gsmör
  • 4 mskKaffe
  • 100 gMörk choklad
  • 100 goboypulver, eller annat ljust chokladpulver
  • 250 gSocker
  • 2 tskVaniljsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladkaka i långpanna