Marockanska köttbullar
Förnya köttbullarna med marockanska smaker! Här sätter kummin, kanel, apelsin och mynta en varm och aromatisk prägel på de goda lammbullarna. En rejäl sked harissa sätter fart på tomatsåsen. Servera med hummus och pitabröd.
Ingredienser
Köttbullar
- 500 glammfärs
- 1 dlbrödsmulor
- 1 ägg
- 0,5 rödlök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade/rivna
- 0,5 tskMald spiskummin
- 0,25 tskKanel, mald
- 0,25 tskchilipulver
- 0,25 tskPeppar, mald
- 1 tskSalt
- 1 mskapelsinskal, fint rivet
- 2 mskmynta, finhackad
- 2 mskPersilja , finhackad
- smör och olja, till stekning
Sås
- 1 rödlök, liten, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 0,5 tskspiskummin, krossad
- 1 kanelstång, liten
- 1 mskHarissa
- 400 gkrossade tomater
- 1 apelsin, saften
- socker
- salt och malen peppar
Till servering
- hummus
- rödlök, finhackad
- pinjenötter, rostade
- granatäppelkärnor
- fetaost
- bladpersilja
- myntablad
- pitabröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.