Marockanska köttbullar

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Marockanska köttbullar

Förnya köttbullarna med marockanska smaker! Här sätter kummin, kanel, apelsin och mynta en varm och aromatisk prägel på de goda lammbullarna. En rejäl sked harissa sätter fart på tomatsåsen. Servera med hummus och pitabröd.

Marockanska köttbullar
Marockanska köttbullar

Ingredienser

Köttbullar

  • 500 glammfärs
  • 1 dlbrödsmulor
  • 1 ägg
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade/rivna
  • 0,5 tskMald spiskummin
  • 0,25 tskKanel, mald
  • 0,25 tskchilipulver
  • 0,25 tskPeppar, mald
  • 1 tskSalt
  • 1 mskapelsinskal, fint rivet
  • 2 mskmynta, finhackad
  • 2 mskPersilja , finhackad
  • smör och olja, till stekning

Sås

  • 1 rödlök, liten, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 tskspiskummin, krossad
  • 1 kanelstång, liten
  • 1 mskHarissa
  • 400 gkrossade tomater
  • 1 apelsin, saften
  • socker
  • salt och malen peppar

Till servering

  • hummus
  • rödlök, finhackad
  • pinjenötter, rostade
  • granatäppelkärnor
  • fetaost
  • bladpersilja
  • myntablad
  • pitabröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Marockanska köttbullar

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.