Marockanska köttbullar
Förnya köttbullarna med marockanska smaker! Här sätter kummin, kanel, apelsin och mynta en varm och aromatisk prägel på de goda lammbullarna. En rejäl sked harissa sätter fart på tomatsåsen. Servera med hummus och pitabröd.
Ingredienser
Köttbullar
- 500 glammfärs
- 1 dlbrödsmulor
- 1 ägg
- 0,5 rödlök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade/rivna
- 0,5 tskMald spiskummin
- 0,25 tskKanel, mald
- 0,25 tskchilipulver
- 0,25 tskPeppar, mald
- 1 tskSalt
- 1 mskapelsinskal, fint rivet
- 2 mskmynta, finhackad
- 2 mskPersilja , finhackad
- smör och olja, till stekning
Sås
- 1 rödlök, liten, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 0,5 tskspiskummin, krossad
- 1 kanelstång, liten
- 1 mskHarissa
- 400 gkrossade tomater
- 1 apelsin, saften
- socker
- salt och malen peppar
Till servering
- hummus
- rödlök, finhackad
- pinjenötter, rostade
- granatäppelkärnor
- fetaost
- bladpersilja
- myntablad
- pitabröd