Ljuvliga fisksoppan – med äpple och bacon
Torsksoppa med bacon och söta äppelbitar blir en god vardagsrätt. Servera med ett gott, nybakat bröd till.
Ingredienser
Ingredienser
0.5 paket
bacon
1.5 tsk
hel kummin
1
äpple, syrlig
1
grön paprika
2
gula lökar
1 burk
krossade tomater
1.25 l
grönsaksbuljong, eller fiskbuljong
Salt och peppar
500 g
Torskfile
Gör så här
1
Skär bacon i strimlor, stek det knapriga och låt det rinna av på papper. Häll baconfettet i en kastrull och tillsätt kummin.
2
Kärna ur äpplet och paprikan. Skala lökarna och skär allt i små tärningar.
3
Hetta upp kastrullen med baconfettet. Fräs de hackade grönsakerna utan att de tar färg.
4
Tillsätt tomatkross och buljong. Koka livligt ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.
5
Skär fisken i munsbitar. lägg dem i den kokande buljongen. ta kastrullen från värmen och låt fisken bada sig färdig i cirka 5 minuter.