Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Vindaloo med grillade lammspett

Av Markiz Tainton

(28)

Vad tycker du?

Vindaloo med grillade lammspett

Häng med Markiz Tainton på en matresa till Indien. Här lagar hon en vegetarisk gryta med kryddiga lammspett, rostade nötter och supergott naanbröd.

– Nu mina vänner, livets bästa punkt. Det här, det måste ni bara prova, säger hon och smakar av rätten i videoklippet.

Ingredienser

150 gmandlar, blancherade
1 blomkålshuvud

Kryddpasta

1 hel vitlök, grovhackade
1 rödlök, skalad och grovhackad
1 mskgurkmeja
1 mskGaram masala
1 tskhavssalt
1 tskFänkålsfrön
2 röd chili
1 knippekoriander
2 mskRapsolja, eller olivolja

Lammspett

600 gLammytterfile, eller lammstek
Rapsolja, eller olivolja
1 citron

Gryta

1 kgtomater
1 blomkålshuvud
3 rödlökar
400 gkikärter
3 dlgrönsaksbuljong
200 gfärsk spenat

Naan

1,5 dlVatten, fingervarmt
2 mskströsocker
2 tsktorrjäst
2 mskSmör
4 dlvetemjöl
0,5 tsksalt
2 mskyoghurt

ris

basmatiris, långkornigt
1 lVatten
2 mskSalt
Smör

Till servering

naturell yoghurt, att servera
koriander
Servera grytan i naanbröd tillsammans med lammspetten.
Servera grytan i naanbröd tillsammans med lammspetten.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vindaloo med grillade lammspett

Markiz Tainton

När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.

Visa 34 recept