Helstekt rödtunga med sandefjordssås
Sandefjordssåsen är världens enklaste och kanske en av de godaste såserna – det tycker i alla fall kocken Thomas Sjögren.
Såsen gifter sig utmärkt tillsammans med krispig helstekt rödtunga och en sallad på pepparrot och äpple.
Recept av Thomas Sjögren.
Ingredienser
Rödtunga
- 4 stRödtunga, hela utan skinn
- 1 dlVetemjöl
- 1 dlRågmjöl
- 50 gsmör
- Matolja
Sandefjordssås
- 1 dlvispgrädde
- 1 dlcréme fraiche
- 100 gsmör
- 0,5 citron
- 50 gForellrom, valfritt
Sallad på äpple och pepparrot
- 2 stÄpple
- 4 cmpepparrot
- 0,5 citron
- Dill
- gräslök
- kokt potatis
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Thomas Sjögren
Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets Kock”. I båda tävlingarna blev han då den yngsta segraren någonsin. Thomas är uppvuxen i Umeå men har sedan tonåren bott på Västkusten där han förälskat sig i matlagning med fisk och skaldjur. I hans program på Godare djupdyker han i allt det goda som havet har att erbjuda, som sill, ostron och havskräftor.
Visa 16 recept