Blinier med gräddfil och purjolök

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Blinier med gräddfil och purjolök

Blinier är en utsökt och läcker liten rätt som ser bra ut både på mingelpartyt, buffébordet och som förrätt. Rommen på toppen kan varieras beroende på vad du tycker om, och hur mycket pengar du vill spendera. Men det är otroligt härligt med löjrom.

Små goda blinier toppade med rom och gräddfil.
Små goda blinier toppade med rom och gräddfil.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dlmjölk
  • 12 gjäst, färsk
  • 1,5 dlBovetemjöl
  • 1,5 dlVetemjöl
  • 0,25 tskSalt
  • 50 gsmör, till stekning
  • 1 knippegräslök
  • Schalottenlök, eller rödlök, finhackad

Tillbehör

  • gräddfil
  • Löjrom

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blinier med gräddfil och purjolök