Autentiska mexikanska tacos

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Autentiska mexikanska tacos

Upplev autentiska smaker från det mexikanska köket med denna variant på klassikern Tacos al pastor, ett starkt, sött och mustigt långkok på fläskkarré och ananas. Servera i majstortillas med grön salsa, guacamole, färsk koriander och smulad fetaost.

Bjud på autentiska mexikanska tacos med fläskkarré och ananas.

Ingredienser

1 kgFläskkarré
2 Chilifrukt, guajillo
100 gAnanas, gärna färsk, rensad
4 vitlöksklyftor
1 Gul lök
3 mskchipotle, i adobosås
1 tskKanel
2 tskspiskummin
1 tskoregano
2 dlananasjuice
Salt
Olja, neutral

Till servering

ananas, färska, stekta skivor
Lök, finhackad
färsk koriander, hackad
grön salsa, eller annan god salsa
guacamole
Chilifrukt, finhackad
fetaost, smulad eller annan riven ost
majstortillor

Gör så här

1
Skär köttet i grova skivor. Blötlägg den torkade chilin i varmt vatten i cirka 20 minuter. Ta bort stjälk och frön.
2
Grovhacka ananas, vitlök och lök. Använd en stavmixer eller snabbmixer, och vispa allt utom köttet till en tjock sås.
3
Krydda köttet med salt och bryn det väl på alla sidor i en tjockbottnad gryta. Häll över såsen, lägg på locket och låt köttet puttra stilla i ca. tre timmar, eller tills det är helt mört. Vänd på köttet lite då och då.
4
Ta av locket mot slutet så att det mesta av vätskan kan avdunsta och köttet nästan glaseras i såsen.
5
Riv isär köttet med två gafflar. Grilla köttet snabbt under grillen i ugnen om du vill ha lite mer stekyta.
6
Serveras med varma tortillas, finhackad lök, koriander och stekt ananas i bitar. Toppa med salsa och strö över lite ost om så önskas. Serveras med guacamole.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Morotstacos

  2. (1)

    Högrevstacos

  3. (1)

    Koreanska tacos

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tacos
    3. Mexikansk mat

Tacos

Visa alla
(1)

Nachotallrik med extra allt

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Laxtacos med mango

(1)

Morotstacos