Nyttig semla - grötsemla
Grötsemlan är lite nyttigare än en klassisk semla. Visst är semlor goda, men inte helt hälsosamma. Med det här receptet kan du njuta av en semla till frukost – med gott samvete.
Ingredienser
Ingredienser
1
banan
1 dl
havregryn
1
ägg
1 tsk
KOKOSOLJA
0.5 tsk
Bakpulver
1 krm
vaniljpulver
1 krm
Kardemumma
Salt, en nypa
Kokosgrädde, till fyllning
Mandelmassa
8
dadlar, färska och urkärnade
1 dl
Mandelmjöl
2 msk
Kokosgrädde
vaniljpulver, en nypa
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Mosa bananen och blanda noga ihop med övriga ingredienser.
3
Smörj en ugnssäker portionsform ordentligt mod kokosolja, häll upp grötsmeten och kör in i ugnen i ca 15 minuter.
4
Mixa ihop 8 färska urkärnade dadlar med 1 dl mandelmjöl, 2 msk kokosgrädde och en nypa vaniljpulver.
5
Vispa kokosgrädden.
6
Ta ut och låt svalna något. Skär sedan försiktigt av toppen av grötkakan, smeta på hälften av mandelmassan, en klick kokosgrädde och lägg sedan på locket igen.
7
Avsluta med att pudra över lite florsocker!