Snabba pannbröd
Det här goda och lite söta pannbrödet passar fint som mellismacka med bara lite smältande smör.
Recept ur boken Baka bröd av Martin Johansson.
Ingredienser
1 tskFänkålsfrö
1 tskAnis
6 dlrågsikt
1 tskSalt
0,5 tskBikarbonat
2,5 dlfilmjölk
100 gljus sirap
Gör så här
1
Stöt kryddorna i en mortel och blanda dem sedan med övriga torra ingredienser.
2
Tillsätt filmjölk och sirap och knåda ihop till en deg med handen. Låt degen vila i cirka 10 minuter.
3
Värm en stekpanna eller en pannkakslagg till strax över medelvärme.
4
Strö lite mjöl över degen i bunken och ta sedan upp en bit deg, stor som en bandyboll, och rulla till en boll med händerna. Lägg degbollen på ett mjölat bakbord och tryck ut den lite för hand. Kavla sedan tills den är ungefär så stor som stekpannan och 2–3 mm tjock. Vänd degen i mjöl några gånger under kavlingen så att det inte fastnar.
5
Klappa av överflödigt mjöl och stek brödet tills det har lite lagom färg på båda sidor. Lägg det färdiga brödet i en bakduk och fortsätt på samma sätt med resten av degen.