Gratinerade jordgubbar
Jordgubbar är verkligen en av sommarens absoluta höjdpunkter! Och gratinerade jordgubbar är förvånansvärt enkelt och extra knaprigt gott med ett sprött "lock".
Ingredienser
Ingredienser
1 dl
grädde
3 dl
vaniljkräm, tjock
2 tsk
Apelsinskal, rivet
socker, för glasering (gärna cassonadesocker)
Gör så här
1
Dela jordgubbarna i båtar eller skivor och fördela bären i lämpliga serveringsskålar.
2
Vispa grädden tjock. Rör ihop apelsinskalet med vaniljkrämen och vänd ner grädden.
3
Toppa bären med en rejäl sked grädde, strö över ett jämnt lager socker och karamellisera med en créme brûlée-brännare.
4
Tips: Om du inte har en brännare kan du lägga desserten under grillelementet i ugnen tills sockret har smält. Se då till att använda skålar som tål värme!
Vad tycker du om receptet?
Ämnen