Gratinerade jordgubbar

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Gratinerade jordgubbar

Jordgubbar är verkligen en av sommarens absoluta höjdpunkter! Och gratinerade jordgubbar är förvånansvärt enkelt och extra knaprigt gott med ett sprött "lock".

Gratinerade jordgubbar
Gratinerade jordgubbar

Ingredienser

500 gJordgubbar, rensade
1 dlgrädde
3 dlvaniljkräm, tjock
2 tskApelsinskal, rivet
socker, för glasering (gärna cassonadesocker)

Gör så här

1
Dela jordgubbarna i båtar eller skivor och fördela bären i lämpliga serveringsskålar.
2
Vispa grädden tjock. Rör ihop apelsinskalet med vaniljkrämen och vänd ner grädden.
3
Toppa bären med en rejäl sked grädde, strö över ett jämnt lager socker och karamellisera med en créme brûlée-brännare.
4
Tips: Om du inte har en brännare kan du lägga desserten under grillelementet i ugnen tills sockret har smält. Se då till att använda skålar som tål värme!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gratinerade jordgubbar