Gratinerade jordgubbar

Av Lise Finckenhagen

Jordgubbar är verkligen en av sommarens absoluta höjdpunkter! Och gratinerade jordgubbar är förvånansvärt enkelt och extra knaprigt gott med ett sprött "lock".

Gratinerade jordgubbar

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Jordgubbar, rensade
1 dl
grädde
3 dl
vaniljkräm, tjock
2 tsk
Apelsinskal, rivet
socker, för glasering (gärna cassonadesocker)

Gör så här

1
Dela jordgubbarna i båtar eller skivor och fördela bären i lämpliga serveringsskålar.
2
Vispa grädden tjock. Rör ihop apelsinskalet med vaniljkrämen och vänd ner grädden.
3
Toppa bären med en rejäl sked grädde, strö över ett jämnt lager socker och karamellisera med en créme brûlée-brännare.
4
Tips: Om du inte har en brännare kan du lägga desserten under grillelementet i ugnen tills sockret har smält. Se då till att använda skålar som tål värme!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så håller jordgubbarna längre

  2. Jordgubbspaj med chokladbotten

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone