Prinsesstårta – så bakar du steg för steg
Den älskade prinsesstårtan fylld av grädde och söt hallonsylt är en favorit hos både stora och små.
Nu kan du överraska med en hemgjord prinsesstårta – enklare än du tror med ett färdigt marsipanlock.
Ingredienser
Tårtbotten (kan även köpas färdig)
4
ägg
2 dl
Socker
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
2 tsk
Bakpulver
Fyllning
3 dl
marsankräm
vispgrädde
2 tsk
Vaniljsocker
0.5 dl
Hallonsylt
Garnering
1
färdigt marsipanlock
ros och blad
Florsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Om du använder en köpt tårtbotten kan du stänga av ugnen igen och hoppa direkt till steg 7 och fyllningen.
3
Tårtbotten: Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar).
4
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Häll den i formen.
5
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 min. Ta ut kakan och låt den stå kvar i formen några minuter. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Låt kallna.
6
Dela kakan i 3 bottnar.
7
Fyllning: Gör marsankrämen enligt anvisning på paketet. Låt den kallna.
8
Vispa grädden tjock. Blanda grädden med marsankrämen.
9
Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på hallonsylt och ett lager kräm. Lägg på nästa botten och bred på kräm. Lägg på den sista botten och bred på resten av krämen, gärna så att den blir lite högre på mitten och runt kanterna.
10
Garnering: Lägg på marsipanlocket.
11
Dekorera med rosor och blad. Sikta över florsocker. Njut!