Av Tareq Taylor

Tareq Taylors goda chicken nuggets

Av Tareq Taylor

Vad tycker du?

Tareq Taylors goda chicken nuggets

(51)

Hemgjorda chicken nuggets är en helt annan sak än färdigköpta, och Tareq Taylors är så klart extra goda.
Extra frasiga och smakrika blir de med cornflakes och parmesan i paneringen.
Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling.

Spröda nuggets kan doppas i ketchup eller chilisås.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Kyckling, utan ben men gärna med skinn
1
äggvita
0.5 dl
Vatten
1 msk
potatismjöl, eller potatismospulver
1 tsk
vitlökspulver
1 tsk
Salt

Panering

1 l
cornflakes
1 dl
parmesan, färskriven
5 dl
olja, cirka

Dippsås

1 dl
Ketchup, eller chilisås
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
flytande honung
1 tsk
Curry

Till servering

1 nypa
flingsalt

Gör så här

1
Mixa cornflakes till fina smulor i cirka 30 sekunder. Tillsätt parmesan och mixa i cirka 15 sekunder till. Häll upp paneringen på en tallrik.
2
Blanda ingredienserna till dippsåsen.
3
Mixa kyckling, äggvita, vatten, potatismjöl och kryddor i matberedare till en slät färs. Fukta händerna och forma färsen till köttbullar med hjälp av en matsked. Platta till dem så att de blir cirka 2 centimeter tjocka. Vänd dem i paneringen så att de täcks runtom. Lägg dem på en tallrik och låt ligga i kylen i cirka 30 minuter.
4
Värm oljan till 160 grader i en stekpanna. Fritera nuggetsen i omgångar i cirka 5 minuter. Vänd på dem då och då så att de blir jämnt tillagade.
5
Strö lite flingsalt över och servera direkt med dippsåsen, gärna i små skålar till var och en.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Coq au vin – Tareq Taylors recept med kyckling

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Amerikansk mat
decoration divider

Kyckling

Visa alla

Helstekt kyckling med vitlök och timjan

Fuskramen med kyckling och chiliolja 

Yakitori – grillade kycklingspett

Thaikyckling med vitlök