Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Tareq Taylors goda chicken nuggets

Av Tareq Taylor

(55)

Vad tycker du?

Tareq Taylors goda chicken nuggets

Hemgjorda chicken nuggets är en helt annan sak än färdigköpta, och Tareq Taylors är så klart extra goda.
Extra frasiga och smakrika blir de med cornflakes och parmesan i paneringen.
Recept ur kokboken ”Tareq Taylors kyckling”.

Spröda nuggets kan doppas i ketchup eller chilisås.
Spröda nuggets kan doppas i ketchup eller chilisås.

Ingredienser

500 gKyckling, utan ben men gärna med skinn
1 äggvita
0,5 dlVatten
1 mskpotatismjöl, eller potatismospulver
1 tskvitlökspulver
1 tskSalt

Panering

1 lcornflakes
1 dlparmesan, färskriven
5 dlolja, cirka

Dippsås

1 dlKetchup, eller chilisås
1 mskVitvinsvinäger
2 mskflytande honung
1 tskCurry

Till servering

1 nypaflingsalt

Gör så här

1
Mixa cornflakes till fina smulor i cirka 30 sekunder. Tillsätt parmesan och mixa i cirka 15 sekunder till. Häll upp paneringen på en tallrik.
2
Blanda ingredienserna till dippsåsen.
3
Mixa kyckling, äggvita, vatten, potatismjöl och kryddor i matberedare till en slät färs. Fukta händerna och forma färsen till köttbullar med hjälp av en matsked. Platta till dem så att de blir cirka 2 centimeter tjocka. Vänd dem i paneringen så att de täcks runtom. Lägg dem på en tallrik och låt ligga i kylen i cirka 30 minuter.
4
Värm oljan till 160 grader i en stekpanna. Fritera nuggetsen i omgångar i cirka 5 minuter. Vänd på dem då och då så att de blir jämnt tillagade.
5
Strö lite flingsalt över och servera direkt med dippsåsen, gärna i små skålar till var och en.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tareq Taylors goda chicken nuggets