Lyxiga grytan till helgens middag

Av Sofia Börjesson

(10)

Vad tycker du?

Lyxiga grytan till helgens middag

Bjud på en riktigt krämig torskgryta med bacon. Till den här rätten passar det allra bäst med en gjutjärnsgryta. Och vill du få hela kokboksupplevelsen ska du som sagt laga maten med Louise Hoffsten i öronen; Louise Hoffsten med ”Only the Dead Fish Follow the Stream”. Det är låten som kokboksförfattaren och matbloggaren Frederik Zäll lyssnar på när han lagar just den här torskrätten.

I boken Lyxlagat – Grytboken (Grenadine bokförlag) har han samlat festliga recept som lagas i lergrytor, tagine, dutch oven, cowboy tripod och gjutjärnsgrytor.

Krämig torskgryta med bacon.
Krämig torskgryta med bacon.

Ingredienser

400 gTorskfilé
1 mskSmör
2 mskVetemjöl
2 dlgrädde
1,5 mskGrönsaksfond
8 dlVatten
1 TärningFiskbuljong
1 Gul lök
200 gPotatis
200 gmorot
2 selleristjälk
1 lagerblad
2 dlmajskorn, frysta
4 skivorbacon
1 skvättrödvinsvinäger
Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lyxiga grytan till helgens middag

Ämnen