Kikärtsgryta – chana masala
Chana masala – indisk kikärtsgryta. Ingefära, chili och vitlök sätter sprätt på smaklökarna i den här kryddiga indiska grytan med kikärter. Servera med nybakat naanbröd och ett gott ris.
Ingredienser
Ingredienser
1 tsk
Spiskummin, hel
1
Lök, gul
4
potatisar
2
vitlöksklyftor
1
chili, grön
5 cm
Ingefära, färsk
1 tsk
Garam masala
1 tsk
Gurkmeja, malen
1 burk
plommontomater
1 msk
citron, pressad saft
1 kruka
koriander
400 g
kikärter
Salt
olja, till stekning
citronklyftor, till servering
Gör så här
1
Rosta kumminfrön i en torr stekpanna, när de börjar poppa är de klara. Häll dem i en skål och ställ åt sidan.
2
Häll i lite olja i pannan och stek löken mjuk. Dela varje potatis i fyra delar och låt dem steka med så de får fin färg tillsammans med löken.
3
Grovhacka vitlök, chili och ingefära och mortla den till en kryddpasta. Skrapa ur den ner i stekpanna och låt steka med löken och potatisen.
4
Tillsätt kryddorna och stek någon minut till, rör om under tiden. Häll i burktomater och 2 dl vatten. Låt småkoka 15 minuter, om tomaterna fortfarande är hela mosar du dem mot kanten.
5
Skölj kikärtorna noga och häll dem i stekpannan. Koka några minuter och smaka av med salt och citronsaft. Strö över koriander och servera med ris och naanbröd.