Kikärtsgryta – chana masala

Av Godare

Vad tycker du?

Kikärtsgryta – chana masala

(34)

Chana masala – indisk kikärtsgryta. Ingefära, chili och vitlök sätter sprätt på smaklökarna i den här kryddiga indiska grytan med kikärter. Servera med nybakat naanbröd och ett gott ris.

Indisk kikärtsgryta.

Ingredienser

Ingredienser

1 tsk
Spiskummin, hel
1
Lök, gul
4
potatisar
2
vitlöksklyftor
1
chili, grön
5 cm
Ingefära, färsk
1 tsk
Garam masala
1 tsk
Gurkmeja, malen
1 burk
plommontomater
1 msk
citron, pressad saft
1 kruka
koriander
400 g
kikärter
Salt
olja, till stekning
citronklyftor, till servering

Gör så här

1
Rosta kumminfrön i en torr stekpanna, när de börjar poppa är de klara. Häll dem i en skål och ställ åt sidan.
2
Häll i lite olja i pannan och stek löken mjuk. Dela varje potatis i fyra delar och låt dem steka med så de får fin färg tillsammans med löken.
3
Grovhacka vitlök, chili och ingefära och mortla den till en kryddpasta. Skrapa ur den ner i stekpanna och låt steka med löken och potatisen.
4
Tillsätt kryddorna och stek någon minut till, rör om under tiden. Häll i burktomater och 2 dl vatten. Låt småkoka 15 minuter, om tomaterna fortfarande är hela mosar du dem mot kanten.
5
Skölj kikärtorna noga och häll dem i stekpannan. Koka några minuter och smaka av med salt och citronsaft. Strö över koriander och servera med ris och naanbröd.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Garam masala – så gör du din egen blandning

  2. Naanbröd – så bakar du de goda bröden

  3. Palak paneer med halloumi

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Indisk mat
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika