Frikadeller i currysås med ris

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Frikadeller i currysås med ris

Frikadeller i currysås med ris. Det här är eleverna på Stora Hammars skola i Vellinges absoluta favoritrecept. Skolan fick 2019 pris för Årets skolrestaurang och Årets gastronomiska rektor på årets White guide junior-gala. Här bjuder skolans kök på elevernas absoluta favoritrecept.

Frikadeller i currysås med ris.
Frikadeller i currysås med ris.

Ingredienser

Frikadeller

1 Gul lök
1 ägg
400 gBlandfärs
10 cmpurjolök
1 mskRapsolja
1 tskSalt
1 krmSvartpeppar

Currysås

0,5 mskRapsolja
1 mskCurry
1 Gul lök
1 ingenäpple, hackat
3 dlVatten
1 buljongstärning , lantbuljong
0,5 mskVitvinsvinäger
2 dlKokosgrädde
Salt och svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Spar hälften av löken till såsen.
  2. Blanda ihop lök, ägg, blandfärs, salt och peppar till en jämn smet. Rulla små frikadeller.
  3. Sås: Fräs curry, hackat äpple och lök i olja i en kastrull. Tillsätt vatten, lantbuljong, vinäger och kokosgrädde.
  4. Lägg i frikadellerna och koka upp och låt stå och småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och en god sallad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Frikadeller i currysås med ris

Ämnen