Sötpotatishummus – krämig och god

Av Godare

Vad tycker du?

Sötpotatishummus – krämig och god

(3)

Sötpotatisen med sin lena konsistens är perfekt att använda till goda röror. Här är ett recept på hummus med både kikärter och sötpotatis. Passar lika bra som tillbehör till kötträtter som till vegetariska rätter.

Sötpotatishummus

Ingredienser

Ingredienser

400 g
kikärter, cirka
1
vitlöksklyfta
1
sötpotatis, liten
Rapsolja
2 msk
kallt vatten, efter behov
1 msk
tahini, eller efter smak, kan utelutas
Salt och svartpeppar
1 krm
rökt paprikapulver, kan uteslutas

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Lägg bitarna på en plåt, ringla över olja och baka i ugnen cirka 15 minuter, tills de är mjuka.
3
Skölj av kikärterna i en sil och mixa dem tillsammans med vitlök, tahini och en skvätt vatten till en slät smet. Lägg i sötpotatisen och mixa lite till, späd med vatten om konsistensen är för tjock. Smaka av med salt och toppa gärna med färska kryddor.
4
Tips: Lite nymald svartpeppar och rökt paprika ger fin smak också.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Förnya färg och smak på din hummus

  2. Klassisk och extra krämig hummus

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika