Glutenfria muffins recept

Av Godare

Varför inte överraska med muffins till frukost?

Med bakpulver i stället för jäst går de här muffinsen dessutom snabbt att baka.

Muffins till frukost – enkelt och gott.

Ingredienser

Ingredienser

1 förpackning
kokta vita bönor, à 380 g (avrunnen vikt ca 230 g)
6 dl
filmjölk
4 dl
havregryn
2 dl
durramjöl
4 msk
Fiberhusk
4 tsk
Bakpulver
2 tsk
Salt
100 g
Smör, kallt
havregryn, att strö över

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Häll av spadet, skölj och låt bönorna rinna av väl.
3
Mixa bönorna släta med filmjölken.
4
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop till en smulig deg. Rör ner bönfilen, vispa snabbt ihop till en lös deg.
5
Låt degen svälla cirka 5 minuter.
6
Forma till 30 bullar och lägg dem i små muffinsformar eller direkt på två bakplåtspappersklädda plåtar. Strö över lite havregryn.
7
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.
8
Tips! Forma frallorna till avlånga längder när de bakas ut i stället. Strö sesamfrön över. Perfekta snabba korvbröd.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Glutenfritt
    3. Bakverk
decoration divider

Glutenfritt

Visa alla

Kokosgröt med nötter och färska bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!

Bästa glutenfria kladdkakan - mums!

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor