Barcelona-baguette med serranoskinka

Av Lise Finckenhagen

Bjud på en baguette precis som i Barcelona. Med tomat, flingsalt, rucolablad, manchego och serranoskinkan är det här en matig macka som passar lika bra till middag som till lunch.

Baguette med serranoskinka

Ingredienser

Ingredienser

4
frallor, eller minibaguetter
8 skivor
tomat, mogen
Olivolja
8 skivor
manchego, tunna
8 skivor
serranoskinka, tunna
ruccola

Gör så här

1
Dela baguetten eller frallorna diagonalt och gnid in bottnarna med en tomathalva, så att saften går in i brödet.
2
Strö över en liten nypa flingsalt och avsluta med några droppar olivolja.
3
Lägg på några ruccolablad, ost och skinkskivor. Toppa med bröd och dela i lämpliga bitar.
4
Stick gärna i en cocktailpinne så att allt hålls på plats.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Krabbröra på bruschetta

  2. Filodegsrullar med feta och spenat

  3. Biffsashimi och räkor med chimichurri-topping

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Mackor
    4. Tapas
decoration divider

Smårätter

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Rotfruktschips med dipp

Blomkålskroketter

Fikon med lufttorkad skinka och ricotta