Saltgurka – så lägger du in den själv

Av Nina Kindbro

(25)

Vad tycker du?

Saltgurka – så lägger du in den själv

Saltgurka – Att lägg in egna grönsaker är både roligt och väldigt gott och leverpastejsmackan lever verkligen upp med hemgjord saltgurka på toppen. Här är ett enkelt och gott recept.

1 portion i receptet blir 1 kg inlagd saltgurka.

Saltgurka
Saltgurka

Ingredienser

  • 1 kgvästeråsgurkor
  • 25 svartvinbärsblad
  • 10 dillkronor, utan stjälk
  • 0,5 dlpepparrot, skalad och skivad eller tärnad

Lag

  • 1 lVatten
  • 0,5 dlSalt, utan jod
  • 2 tskSocker
  • 2,5 dlättikssprit, 12 %

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saltgurka – så lägger du in den själv