Pastagratäng med broccoloco
Pastagratäng med broccoloco – härligt krämig gratäng med broccoloco som är en lite större broccoli med mild och söt smak, hittar du den inte går det lika bra med vanlig broccoli. Använd gärna kokt pasta som blivit över efter en tidigare middag.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Pasta
500 g
broccoloco
Béchamelsås:
50 g
smör
3 msk
Vetemjöl
6 dl
mjölk
1 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar
2 dl
Riven ost
Till servering
1 ask
Cocktailtomater
50 g
blandade salladsblad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
3
Koka broccolocobuketterna i lättsaltat vatten cirka 3 minuter. Låt rinna av i en sil.
4
Sås: Smält smöret och häll i mjölet. Vispa samman och tillsätt lite mjölk i taget. Låt sedan såsen koka upp under omrörning och låt sjuda under någon minut. Smaka av med salt och peppar.
5
Blanda pasta, broccoloco och sås och häll över i en smord ugnssäker form. Strö över den rivna osten och gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills allt fått fin färg. Servera med cocktailtomater och sallad.