Rotfruktschips med romdipp

Av Lise Finckenhagen

Myskvällen är räddad – här är det ultimata snackset! Knapriga rotfruktschips med en fräsch och snabblagad gräddfilsdipp med rom, schalottenlöken och gräslök. Både lyxigt och lätt, en given succé.

Rotfruktschips med romdipp

Ingredienser

Rotfruktschips

rotfrukter, som morot, palsternacka, rotselleri och rödbeta
potatisar
neutral olja
Salt

Romdipp

1
Schalottenlök
3 dl
gräddfil, eller crème fraîche
50 g
rom
1 knippe
gräslök
citronjuice
salt och malen peppar

Gör så här

1
Tvätta, rengör och skär grönsakerna i tunna skivor. Detta är väldigt enkelt med en mandolin (grönsaksskärare), men du kan även använda en osthyvel eller en bred potatisskalare.
2
Fritera skivorna gyllene i solrosolja. Lägg inte för många skivor i fritösen samtidigt, eftersom temperaturen på oljan sjunker och skivorna blir mjuka, inte krispiga.
3
Lyft upp de gyllene skivorna ur oljan med en hålslev och låt dem droppa av på hushållspapper. Strö genast över salt.
4
Gräddfilsdip: Finhacka schalottenlöken och blanda ihop gräddfil, schalottenlök, rom, hackad gräslök, några generösa droppar citronsaft och lite salt och peppar. Serveras helst omgående.
5
Tips: Hemgjorda chips är supergoda, men du kan självklart använda andra chips också, eller grönsaksstavar, små rostbröd eller brödpinnar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Krispiga pastasnacks

  2. Blomkålskroketter

  3. Krabbröra på bruschetta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
decoration divider

Smårätter

Visa alla

Blomkålskroketter

Fikon med lufttorkad skinka och ricotta

Saltkokt potatis med mojo rojo

Minipajer med ägg och bacon