Papayasallad

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Papayasallad

Papayasallad är ett gott tillbehör till stekt kött eller fisk. Eller som en fräsch, snabb lunchrätt i sig. Om du inte får tag på grön papaya går det även bra att använda morötter och tillsätta extra sötma med hjälp av lite "vanlig" papaya eller mango.

Papayasallad
Papayasallad

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 röd chili, små
  • 1 mskfisksås
  • 1 mskpalmsocker, eller socker
  • 2 Lime
  • 2 mskjordnötter, hackade
  • 2 plommontomater, mogna
  • 0,5 papaya, grön
  • 1 morot
  • 50 gSockerärter
  • 0,5 Lök

Topping

  • Koriander
  • thaibasilika
  • jordnötter

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Papayasallad

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.