Papayasallad
Papayasallad är ett gott tillbehör till stekt kött eller fisk. Eller som en fräsch, snabb lunchrätt i sig. Om du inte får tag på grön papaya går det även bra att använda morötter och tillsätta extra sötma med hjälp av lite "vanlig" papaya eller mango.
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 3 röd chili, små
- 1 mskfisksås
- 1 mskpalmsocker, eller socker
- 2 Lime
- 2 mskjordnötter, hackade
- 2 plommontomater, mogna
- 0,5 papaya, grön
- 1 morot
- 50 gSockerärter
- 0,5 Lök
Topping
- Koriander
- thaibasilika
- jordnötter
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.