Skagencheesecake

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Skagencheesecake

”En modern men ändå klassisk tårta. Den är lika uppskattad som en del av en festlig buffé som till förrätt och lunch. Dessutom är den busenkel att göra och helt utan gelatin.”

Receptet är ur Emma Brink Rasks kokbok ”Tårtor & smörgåstårtor till årets alla fester och högtider”.

Skagencheesecake – lättlagad tårta till buffé.
Skagencheesecake – lättlagad tårta till buffé.

Ingredienser

Botten

200 gKavring
75 gsmör

Cheesecake

400 gfärskost
2 dlCrème fraiche
30 gmajonnäs
250 gräkor, färska och skalade
40 gstenbitsrom
15 gDill, finhackad
1 mskpressad citronsaft
Salt
Peppar

Garnering

50 gRäkor, skalade, färska och skalade
40 gstenbitsrom
0,25 rödlök
Dill , färsk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Skagencheesecake