Kycklingsandwich med remouladsås

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Kycklingsandwich med remouladsås

Kyckling marinerad med timjan, citron, chili och kryddor, toppad med en fräsch remouladsås på rotselleri och syrligt äpple. Servera i ciabatta och njut!

Gör en matig och god grillad kycklingsandwich med remouladsås.
Gör en matig och god grillad kycklingsandwich med remouladsås.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 dltimjan, färsk, grovt hackad – gärna även rosmarin
  • 1 citron, bara saften
  • 0,5 tskfänkålsfrön, krossade
  • 0,5 tskspiskummin, krossad
  • 0,5 tskGurkmeja
  • 1 nypatorkad chili
  • 700 gkycklingbröst, gärna med skinn
  • Salt
  • Peppar

Tillbehör

  • ciabatta, eller småfranska, brioche
  • senap

Selleriremoulad

  • 1 dlMajonnäs
  • 1 dlcréme fraiche
  • 1 mskdijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • 500 grotselleri
  • 1 Äpple, syrligt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingsandwich med remouladsås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.