Kycklingsandwich med remouladsås

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Kycklingsandwich med remouladsås

Kyckling marinerad med timjan, citron, chili och kryddor, toppad med en fräsch remouladsås på rotselleri och syrligt äpple. Servera i ciabatta och njut!

Gör en matig och god grillad kycklingsandwich med remouladsås.
Gör en matig och god grillad kycklingsandwich med remouladsås.

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 dlolivolja
0,5 dltimjan, färsk, grovt hackad – gärna även rosmarin
1 citron, bara saften
0,5 tskfänkålsfrön, krossade
0,5 tskspiskummin, krossad
0,5 tskGurkmeja
1 nypatorkad chili
700 gkycklingbröst, gärna med skinn
Salt
Peppar

Tillbehör

ciabatta, eller småfranska, brioche
senap

Selleriremoulad

1 dlMajonnäs
1 dlcréme fraiche
1 mskdijonsenap
Salt
Peppar
500 grotselleri
1 Äpple, syrligt

Gör så här

  1. Finhacka vitlöken. Vispa ihop olja, vitlök, örter, citronsaft, fänkål, spiskummin, gurkmeja och chili.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg kycklingschnitzlarna mellan två lager plastfolie och banka ut dem lätt så att de blir ungefär jämntjocka.
  3. Lägg kycklingen i marinaden och låt dem vila i minst 30 minuter.
  4. Gör sedan selleriremouladen. Blanda ihop majonnäs, crème fraîche och senap. Smaka av med citronsaft, salt och malen peppar.
  5. Skala rotsellerin och riv eller skär den i tunna strimlor. Skär äpplet i tändstickstunna strimlor och blanda selleri och äpple med dressingen.
  6. Tvätta och torka kålbladen. Ta bort den tjocka stjälken och riv bladen i mindre bitar.
  7. Gnid grönkålen mellan händerna tills bladen blir blanka och blanda ner grönkål och hackade örter i remouladen.
  8. Ta upp kycklingen ur marinaden, krydda med salt och peppar och grilla schnitzlarna på hög värme 3-4 minuter på varje sida.
  9. Servera kycklingen i färsk ciabatta med selleriremoulad och senap.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingsandwich med remouladsås