Kycklingsandwich med remouladsås
Kyckling marinerad med timjan, citron, chili och kryddor, toppad med en fräsch remouladsås på rotselleri och syrligt äpple. Servera i ciabatta och njut!
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dlolivolja
- 0,5 dltimjan, färsk, grovt hackad – gärna även rosmarin
- 1 citron, bara saften
- 0,5 tskfänkålsfrön, krossade
- 0,5 tskspiskummin, krossad
- 0,5 tskGurkmeja
- 1 nypatorkad chili
- 700 gkycklingbröst, gärna med skinn
- Salt
- Peppar
Tillbehör
- ciabatta, eller småfranska, brioche
- senap
Selleriremoulad
- 1 dlMajonnäs
- 1 dlcréme fraiche
- 1 mskdijonsenap
- Salt
- Peppar
- 500 grotselleri
- 1 Äpple, syrligt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.