Laxpudding med dill och ansjovis

Av Godare

Vad tycker du?

Laxpudding med dill och ansjovis

(8)

Laxpudding – en mättande måltid som går fort att förbereda och bara ställa in i ugnen. Här går det att använda rökt eller gravad lax efter vad du gillar bäst. Sätt smak på äggstanningen med ansjovis och toppa med färskhackad dill.

Laxpudding med dill och ansjovis

Ingredienser

Ingredienser

800 g
Lax, skivad (rökt eller gravad)
800 g
Potatis, kokt och kall
2
gula lökar, finhackade
2 paket
fryst dill
1
citron, rivet skal
150 g
Babyspenat, sköljd
Ansjovisfilé, en liten ask

Äggstanning

3
ägg
3 dl
mjölk
1 dl
grädde
Ansjovisspad, till smaksättning
Peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Smörj en avlång form som rymmer 1,5-2 liter. En brödform ger en vacker presentation om du sedan stjälper upp den färdiga puddingen på ett fat. 
3
Skiva potatisen.
4
Blanda dillen, löken och citronskalet i en skål.
5
Blanda äggstanningen och smaksätt med anjovis och vitpeppar.
6
Lägg ett lager lax i botten och på sidorna i formen, låt laxen hänga ut lite på sidorna.
7
Varva sedan potatis, lökblandning och lax, häll över ett par matskedar av stanningen. Upprepa detta tills formen är full. Lägg över de överhängande laxskivorna och ställ in i ugnen i ca 40 minuter.
8
Servera med smält smör och citronklyfta.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så enkelt gör du smakrik lax i ugn

  2. Moussaka – Greklands goda gratäng

  3. Ostig pastagratäng med svartkål och vitlök

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
decoration divider

Lax

Visa alla

Ceviche med lax och avokado

Laxspett med koriandersås

Laxspett med jordnötssås

Avokadomacka med kallrökt lax