Frasiga våfflor med ljummen kolakräm

Av Godare

Vad tycker du?

Frasiga våfflor med ljummen kolakräm

(2)

Frasvåfflor är en lättlagad favorit i många hem.
Testa något nytt och servera dem med halvtinade bär och ljummen kolakräm. Lite godare, lite lyxigare...

Frasvåfflor med bär och kolakräm.

Ingredienser

Ingredienser

vispgrädde
1.5 dl
Vetemjöl
0.75 dl
Vatten, (kallt)

Till servering

Tranbär, lingon, halvtinade

Kolakräm

1 burk
kondenserad mjölk

Gör så här

1
Tillagningstiden har inte räknat med tiden som kolakrämen ska koka. Starta med kolakrämen. Ta av etiketten från konservburken. Lägg den oöppnade burken i en rejäl kastrull och fyll på vatten så det täcker. Låt koka 4,5–5 timmar. (Burken måste hela tiden vara täckt med vatten.) Låt burken svalna något innan den öppnas. Det går utmärkt att göra kolakrämen i förväg.
2
Frasvåfflor: Vispa grädden fluffig. Rör ihop mjöl och vatten och vänd varsamt ner den vispade grädden. Blanda försiktigt till en slät smet.
3
Värm våffeljärnet, smöra och grädda frasiga våfflor.
4
Servera direkt med varm kolakräm och halvtinade bär.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Våfflor med brynt smör

  2. Mojitovåfflor med mynta och lime

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Våfflor
    3. Efterrätter
decoration divider

Våfflor

Visa alla

Frasiga nudelvåfflor

Kockens bästa recept med hjortron

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde