Frasiga våfflor med ljummen kolakräm
Frasvåfflor är en lättlagad favorit i många hem.
Testa något nytt och servera dem med halvtinade bär och ljummen kolakräm. Lite godare, lite lyxigare...
Ingredienser
Ingredienser
vispgrädde
1.5 dl
Vetemjöl
0.75 dl
Vatten, (kallt)
Till servering
Tranbär, lingon, halvtinade
Kolakräm
1 burk
kondenserad mjölk
Gör så här
1
Tillagningstiden har inte räknat med tiden som kolakrämen ska koka. Starta med kolakrämen. Ta av etiketten från konservburken. Lägg den oöppnade burken i en rejäl kastrull och fyll på vatten så det täcker. Låt koka 4,5–5 timmar. (Burken måste hela tiden vara täckt med vatten.) Låt burken svalna något innan den öppnas. Det går utmärkt att göra kolakrämen i förväg.
2
Frasvåfflor: Vispa grädden fluffig. Rör ihop mjöl och vatten och vänd varsamt ner den vispade grädden. Blanda försiktigt till en slät smet.
3
Värm våffeljärnet, smöra och grädda frasiga våfflor.
4
Servera direkt med varm kolakräm och halvtinade bär.