Ribollita med mjuka grönsaker

Av Godare

Vad tycker du?

Ribollita med mjuka grönsaker

(5)

Bjud på en rustik italiensk ribollita med lokala råvaror. Stjärnkocken Tom Victor Gausdal kryddar grönsaksoppan med mynta och tipsar:

– Lägg dina vissna morötter i iskallt vatten och de blir som nya.

Ingredienser

Buljong:

1 l
buljong, höns eller grönsak
1
Schalottenlök, i skivor
1
vitlöksklyfta, i skivor
3
Morötter, skurna i bitar
0.25
rotselleri, skurna i bitar

Soppa

2 dl
linser, kokta, eller bönor eller liknande
8 blad
cavolo nero, eller grönkål, finskurna
2 nävar
sköljd färsk spenat
6 msk
gröna ärtor
1 msk
mynta, hackad
2 msk
gräslök
2 msk
persilja, hackad
2 msk
Smör

Servera med

Olivolja
Riven parmesanost
Bröd
Ribollita med mjuka grönsaker.

Gör så här

1
Koka grönsakerna mjuka i buljongen, tillsätt resten av soppingredienserna, låt koka tills allt är mjukt. Kör 1⁄4 av blandningen i en mixer. Det här är soppgrunden som sen rörs ner i soppan. Späd eventuellt med lite vatten om konsistensen blir för tjock.
2
Smaka av med salt och peppar före servering.
3
Ringla över lite olivolja. Strö gärna över lite parmesanost. Servera med bröd.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

  2. Fattiga riddare med bärkompott

  3. Carpaccio med körsbärstomater och spenat

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Italiensk mat
decoration divider

Soppa

Visa alla

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål

Blomkålssoppa med chorizo