Grillad sparris med citronkräm och rostade mandlar
Grilla sparris med matkreatören Markiz Taintons smarta knep. Servera med syrlig citronkräm och knapriga mandlar.
– Med mitt trick är det enkelt att vända dem när du grillar eller steker, säger Markiz Tainton.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
Sparris
1 msk
Olivolja
1 msk
smält smör
1 dl
mandlar
1 knippe
dill
0.5 msk
citronjuice
0.5 msk
Olivolja
1 dl
parmesanost
1 dl
Crème fraiche
1 dl
Olivolja
1
citron, zesten
1 tsk
Harissa, för lite hetta
Salt och peppar
Gör så här
1
Trä sparrisen genom spettet, skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Pensla sparrisen med olja och smör. Grilla eller stek sparrisen i 3-4 minuter runt om.
2
Rosta mandlarna i en torr panna.
3
Vispa crème fraichen och tillsätt olivoljan. Riv i citronskalet och smaksätt med salt och peppar.
4
Blanda dill med citronjuice och olivolja.
5
Lägg sparrisen på ett fat, toppa med dill, parmesanost, citronkräm och toppa med mandlar.