Av Markiz Tainton

Grillad sparris med citronkräm och rostade mandlar

Av Markiz Tainton

Vad tycker du?

Grillad sparris med citronkräm och rostade mandlar

(43)

Grilla sparris med matkreatören Markiz Taintons smarta knep. Servera med syrlig citronkräm och knapriga mandlar.

– Med mitt trick är det enkelt att vända dem när du grillar eller steker, säger Markiz Tainton.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Sparris
1 msk
Olivolja
1 msk
smält smör
1 dl
mandlar
1 knippe
dill
0.5 msk
citronjuice
0.5 msk
Olivolja
1 dl
parmesanost
1 dl
Crème fraiche
1 dl
Olivolja
1
citron, zesten
1 tsk
Harissa, för lite hetta
Salt och peppar
Trä sparrisen på en grillpinne, då blir det enklare att steka och grilla.

Gör så här

1
Trä sparrisen genom spettet, skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Pensla sparrisen med olja och smör. Grilla eller stek sparrisen i 3-4 minuter runt om.
2
Rosta mandlarna i en torr panna.
3
Vispa crème fraichen och tillsätt olivoljan. Riv i citronskalet och smaksätt med salt och peppar.
4
Blanda dill med citronjuice och olivolja.
5
Lägg sparrisen på ett fat, toppa med dill, parmesanost, citronkräm och toppa med mandlar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Grillad grön sparris

  2. Gröna grilltipset: Grilla avokadon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Grillat
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika