Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Grillad sparris med citronkräm och rostade mandlar

Av Markiz Tainton

(47)

Vad tycker du?

Grillad sparris med citronkräm och rostade mandlar

Grilla sparris med matkreatören Markiz Taintons smarta knep. Servera med syrlig citronkräm och knapriga mandlar.

– Med mitt trick är det enkelt att vända dem när du grillar eller steker, säger Markiz Tainton.

Ingredienser

500 gSparris
15 gOlivolja
1 msksmält smör
1 dlmandlar
1 knippedill
0,5 mskcitronjuice
7,5 gOlivolja
1 dlparmesanost
1 dlCrème fraiche
100 gOlivolja
1 citron, zesten
1 tskHarissa, för lite hetta
Salt och peppar
Trä sparrisen på en grillpinne, då blir det enklare att steka och grilla.
Trä sparrisen på en grillpinne, då blir det enklare att steka och grilla.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad sparris med citronkräm och rostade mandlar

Markiz Tainton

När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.

Visa 34 recept