Halloumiburgare – härligt saftig och grön

Av Nina Kindbro

(6)

Vad tycker du?

Halloumiburgare – härligt saftig och grön

Halloumiburgare – du behöver inte vara vegetarian för att älska den här varianten på hamburgare. Den cypriotiska osten halloumi är perfekt att steka eller grilla och lägga i hamburgerbröd med fräscha tillbehör.

Halloumiburgare – med aubergine och srirachasås
Halloumiburgare – med aubergine och srirachasås

Ingredienser

200 ghalloumi
olja, att steka i
1 Aubergine, liten
0,5 zucchini
2 hamburgerbröd
2 mskMajonnäs
1 tsksrirachasås
Romansallad, eller annan sallad

Gör så här

  1. Skiva auberginen och lägg skivorna på en lutande skärbräda. Salta och låt vätskan rinna av i cirka 30 minuter så försvinner beskan.
  2. Skiva halloumin och hyvla zucchinin.
  3. Stek eller grilla halloumi, aubergine och zucchini.
  4. Rosta hamburgerbröden i stekpanna eller på grillen.
  5. Blanda majonnäs och sriraschasås.
  6. Bred srirachamajonnäs på bröden. Bygg burgaren med sallad, aubergine, zucchini, halloumi, zucchini, aubergine, sriraschasås och brödlock.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Halloumiburgare – härligt saftig och grön