Minichokladbiskvier
Minibiskvier som går mycket bra att frysa om du vill förbereda inför festen. De små biskvierna med chokladsmörkräm och mandelmassebotten är som konfekt och passar förstås utmärkt till kaffe på maten, eller med ett litet glas mörk rom.
Ingredienser
Ingredienser
200 g
Mandelmassa, med 50 % mandel och 50 % socker
1 dl
strösocker
2
äggvitor
Smörkräm
100 g
Smör, rumsvarmt
1.5 dl
florsocker
1
Äggula
2 msk
Kakao
Topping
150 g
choklad, mörk
Gör så här
1
En portion i receptet ger 40 st minibiskvier. Sätt ugnen på 175 grader.
2
Riv mandelmassa och blanda med socker och äggvita.
3
Klicka ut små klickar av smeten med två teskedar på en plåt med bakplåtspapper.
4
Baka mitt i ugnen 9–10 minuter.
5
Lossa kakorna från pappret när de svalnat lite och lägg dem på ett galler att kallna.
6
Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred den toppig på undersidan av de helt kalla kakorna. Är de inte kalla glider fyllningen av.
7
Ställ kakorna i kylskåpet en stund så att smörkrämen stelnar.
8
Bryt chokladen i bitar, lägg den i en stor kopp och smält på låg effekt i mikron eller i vattenbad. Låt chokladen svalna något.
9
Ta tag om botten på biskvierna och doppa dem i den smälta chokladen. Gör en lätt vridning på kakan direkt efter doppet så att överflödig choklad rinner av. Du kan förvara biskvierna några dagar i kylskåp. Vill du spara dem längre, lägg dem i frysen.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen