Griljera julskinka – kockens enkla tips

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Griljera julskinka – kockens enkla tips

(292)

Griljera julskinka – gör som proffsen och du får en skinka med härlig smak och krispig griljering. Ägg, senap och ströbröd används till den klassiska varianten. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips.

Ingredienser

Ingredienser

1
julskinka
1.5 dl
Senap
2 msk
Honung
2
äggulor
4 msk
pepparrot, riven
0.7 dl
Panko ströbröd
Ströbrödet ska få fin färg, då är griljeringen klar.

Gör så här

1
Sätt ugnen på högsta grillvärme.
2
Riv pepparroten och separera äggulorna. Blanda senap, honung, äggulor och riven pepparrot.
3
Ta fram skinkan och lägg den i en ugnssäker form. Häll griljeringen över skinkan och strö på panko.
4
Sätt in skinkan högt upp i ugnen och låt den få fin färg, det tar bara några minuter, passa så den inte bränns. Ta ut skinkan när och skär upp fina skivor med en lång och riktigt vass kniv. Njut!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så gör du perfekta julköttbullar

  2. Rödbetsgravad lax – så lyckas du

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Kryddrökt fläskfilé

Fläskfilé i sötsur sås

Renskavsburgare med skogssvamp