Bönor, chorizo, kål och kyckling

Av Godare

Vad tycker du?

Bönor, chorizo, kål och kyckling

(3)

Det här är en perfekt mix av sönderfallande vita bönor, stunsiga sojabönor, saftig kyckling och kryddig korv. Recept ur boken ”Bönor, ärtor & linser” av Jenny Damberg.
– En av mina absoluta favoriträtter, säger hon.

Härlig gryta med kyckling, bönor och kryddig chorizo.

Ingredienser

Ingredienser

1
Hel kyckling, eller motsvarande mängd kycklinglårfilé
250 g
chorizo
1.2 l
Kycklingbuljong, gärna egen
150 g
Grönkål
150 g
Sojabönor, frysta
400 g
Stora vita bönor, på burk
1.5 tsk
rökt paprikapulver
Olivolja

Egen buljong

1 kg
Kyckling, samma som ovan
1
Gul lök
0.5
Purjolök
1
palsternacka
1
morot
1
stjälkselleri
1 kvist
persilja
2 tsk
Salt
10
svartpepparkorn, hela

Gör så här

1
Hacka grönsakerna till buljongen i stora bitar, stycka vid behov kycklingen så att den går ner i en stor gryta. Lägg allt i grytan och täck med vatten. Koka upp och skumma av.
2
Koka på låg värme under lock 20–30 minuter, tills köttet är färdigt (det ska släppa lätt från benet). Sila ner buljongen i en kastrull och lägg kycklingdelarna åt sidan för att kallna. Plocka därefter köttet.
3
Koka ner den silade buljongen till cirka 2/3 och smaka av med salt. Skiva korven och stek den snabbt i olivolja i en gryta, häll på buljongen och låt koka upp.
4
Fyll på med hackad grönkål och sojabönor, låt koka 5 minuter. Lägg i kycklingbitar och vita bönor och låt allt bli genomvarmt. Strö över paprikan och rör om.
5
Använder du kycklinglårfiléer och färdig buljong låter du kycklingen steka med tillsammans med korven i stället.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pasta med ärtor och ärtskott

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Kyckling
    4. Korv
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa