Bönor, chorizo, kål och kyckling
Det här är en perfekt mix av sönderfallande vita bönor, stunsiga sojabönor, saftig kyckling och kryddig korv. Recept ur boken ”Bönor, ärtor & linser” av Jenny Damberg.
– En av mina absoluta favoriträtter, säger hon.
Ingredienser
- 1 Hel kyckling, eller motsvarande mängd kycklinglårfilé
- 250 gchorizo
- 1,2 lKycklingbuljong, gärna egen
- 150 gGrönkål
- 150 gSojabönor, frysta
- 400 gStora vita bönor, på burk
- 1,5 tskrökt paprikapulver
- Olivolja
Egen buljong
- 1 kgKyckling, samma som ovan
- 1 Gul lök
- 0,5 Purjolök
- 1 palsternacka
- 1 morot
- 1 stjälkselleri
- 1 kvistpersilja
- 2 tskSalt
- 10 svartpepparkorn, hela