Chokladfondant med passion

Av Johan Gunnarsson

Vad tycker du?

Chokladfondant med passion

(13)

Chokladfondant är en av de godaste desserter jag vet, men det är lite klurigt att få till den perfekta gräddningen. Det är bättre att den gräddas för lite och blir riktigt rinnig än att den blir torr, man får helt enkelt prova sig fram.

Chokladfondant gräddas bäst lite för lite, då blir den rinnig och god.

Ingredienser

Fondant

150 g
smör
200 g
Mörk choklad, 50-70%
4
ägg
1.25 dl
strösocker

Apelsin- och passionsfruktsallad

4
apelsiner
4
passionsfrukter
2 msk
strösocker

Till servering

äkta vaniljglass

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra ugnssäkra portionsformar med smör. Var noga så att det inte blir några fläckar utan smör, då finns risken att fondanterna inte lossnar när den gräddats. Ställ in formarna i kylen medan du gör smeten.
2
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en bunke över vattenbad.
3
Vispa ägg och socker pösigt och vänd försiktigt ner chokladblandningen. Rör till en jämn smet och fördela den sedan i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10–12 minuter.
4
Skär bort skalet på apelsinerna och filéa dem, genom att försiktigt skära ut klyftorna innanför hinnorna. Lägg dem i en bunke.
5
Dela och gröp ner passionsfruktskärnorna i bunken med apelsinklyftor. Tillsätt sockret och blanda runt försiktigt. 6. Stjälp upp fondanterna på tallrikar, lägg på frukten och servera med en kula äkta vaniljglass!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Drömgoda chokladrutor med hallon

  2. Drömrulltårta – så bakar du den

  3. Mazarinkaka – glaserad saftig sockerkaka

  4. Chokladbollar – barnsligt goda och enkla att baka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone