Trillingnötter – så gör du dem själv
Många är vi som saknar trillingnöten sedan den försvann ur Aladdinasken.
Som tur är så är de väldigt lätta att göra själv! Allt du behöver är två ingredienser.
Här är ett enkelt recept som är slående likt originalet.
Ingredienser
Ingredienser
200 g
Hasselnötter
300 g
Mjölkchoklad
Gör så här
1
Rosta hasselnötterna på 200 grader i 10 minuter för att skalet ska lossna. Håll koll så att nötterna inte blir brända.
2
Häll upp nötterna i en kökshandduk och gnugga tills skalen har släppt.
3
Smält hälften av chokladen, över vattenbad eller i mikro, och blanda i hasselnötterna så att alla blir täckta av choklad.
4
Lyft upp nötterna en och en med en liten sked, låt dem rinna av och placera i grupper om tre på ett bakplåtspapper. Låt stelna helt.
5
Smält sedan resten av chokladen och doppa trillingnötterna en och en med hjälp av en gaffel. Låt rinna av och lägg på bakplåtspapper för att stelna.
6
Ringla den överblivna chokladen över pralinerna, med hjälp av gaffel eller spritspåse, för att få ett fint mönster.
7
Låt stelna och förvara i kylskåp.