Havrekakor med tranbär och russin

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Havrekakor med tranbär och russin

Russin och torkade tranbär blir små vackra färgklickar i dessa klassiska havrekakor fyllda med smarriga kakaobitar. Baka och servera till kvällsmyset med en varm kopp te!

Havrekakor med tranbär och russin är perfekta till kvällsmyset!

Ingredienser

100 gsmör, rumstempererat
2 dlfarinsocker
1 dlflytande honung
2 ägg
2 mskVatten
2,5 dlfullkornsvetemjöl
0,5 tskSalt
1 tskBakpulver
7,5 dlhavregryn
100 grussin
100 gtorkade tranbär
50 gkakaobitar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 190 grader.
2
Vispa ihop smör, socker, honung, ägg och vatten ordentligt. Tillsätt mjöl, salt, bakpulver och havregryn och rör tills allt är väl blandat. Rör till sist ner russin, tranbär och kakaobitar.
3
Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar. Forma kexblandningen till små bollar, ungefär lika stora som valnötter och fördela dem på bakplåtarna.
4
Platta till bollar lite försiktigt och grädda kexen mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Mintchokladkaka

  2. (1)

    Skedkakor med brynt smör

  3. (1)

    Browniekakor med flingsalt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Efterrätter

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Skedkakor med brynt smör