Havrekakor med tranbär och russin
Russin och torkade tranbär blir små vackra färgklickar i dessa klassiska havrekakor fyllda med smarriga kakaobitar. Baka och servera till kvällsmyset med en varm kopp te!
Ingredienser
- 100 gsmör, rumstempererat
- 2 dlfarinsocker
- 1 dlflytande honung
- 2 ägg
- 2 mskVatten
- 2,5 dlfullkornsvetemjöl
- 0,5 tskSalt
- 1 tskBakpulver
- 7,5 dlhavregryn
- 100 grussin
- 100 gtorkade tranbär
- 50 gkakaobitar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.