Havrekakor med tranbär och russin

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Havrekakor med tranbär och russin

Russin och torkade tranbär blir små vackra färgklickar i dessa klassiska havrekakor fyllda med smarriga kakaobitar. Baka och servera till kvällsmyset med en varm kopp te!

Havrekakor med tranbär och russin är perfekta till kvällsmyset!
Havrekakor med tranbär och russin är perfekta till kvällsmyset!

Ingredienser

  • 100 gsmör, rumstempererat
  • 2 dlfarinsocker
  • 1 dlflytande honung
  • 2 ägg
  • 2 mskVatten
  • 2,5 dlfullkornsvetemjöl
  • 0,5 tskSalt
  • 1 tskBakpulver
  • 7,5 dlhavregryn
  • 100 grussin
  • 100 gtorkade tranbär
  • 50 gkakaobitar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Havrekakor med tranbär och russin

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.