Friterade bananer

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Friterade bananer

Frasigt friterade bananer med glass, honung och knaprig kokos. En utsökt thailändsk efterrätt som har allt man kan önska, varmt möter kallt, krispigt möter mjukt, sött möter syrligt.

Friterade bananer

Ingredienser

Ingredienser

4 Bananer, fasta och mogna
Olja, neutral, för fritering
vaniljglass, eller kokossorbet, om så önskas
Honung, flytande
Lime
myntablad, till dekoration

Frityrsmet

100 gmjöl
50 gmajsstärkelse
2 tskBakpulver
1 ägg
125 gVatten
75 ggrädde
2 mskRiven kokos, kan utelämnas

Gör så här

1
Vispa ihop alla ingredienser till frityrsmeten.
2
Skala bananerna och dela dem i tre lika stora bitar, minibananer kan vara hela.
3
Värm olja till ca. 180 grader. Prova med en bit bröd, den ska bli fint gyllene på 45 sekunder.
4
Doppa bananbitarna i smeten och fritera fyra till fem bitar åt gången. Fritera tills bananerna blir gyllenbruna, lyft upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Upprepa processen med resten av bananerna.
5
Ringla honung över de nygräddade bananerna och servera dem med glass och lime att pressa över, om så önskas.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Chokladpannacotta med hallon

  2. (1)

    Chokladkräm med kaffe

  3. (2)

    Stekta äpplen med vaniljmascarpone

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Thailändsk mat
    3. Asiatisk mat
    4. Efterrätter

Thailändsk mat

Visa alla
(1)

Thailändska nudlar med köttfärssås

(1)

Thaitacos med räkor

(0)

Grön kycklingcurry med kokosmjölk

(1)

Sötsur grönsakswok