Friterade bananer
Frasigt friterade bananer med glass, honung och knaprig kokos. En utsökt thailändsk efterrätt som har allt man kan önska, varmt möter kallt, krispigt möter mjukt, sött möter syrligt.
Ingredienser
- 4 Bananer, fasta och mogna
- Olja, neutral, för fritering
- vaniljglass, eller kokossorbet, om så önskas
- Honung, flytande
- Lime
- myntablad, till dekoration
Frityrsmet
- 100 gmjöl
- 50 gmajsstärkelse
- 2 tskBakpulver
- 1 ägg
- 125 gVatten
- 75 ggrädde
- 2 mskRiven kokos, kan utelämnas
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.