Friterade bananer

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Friterade bananer

Frasigt friterade bananer med glass, honung och knaprig kokos. En utsökt thailändsk efterrätt som har allt man kan önska, varmt möter kallt, krispigt möter mjukt, sött möter syrligt.

Friterade bananer
Friterade bananer

Ingredienser

  • 4 Bananer, fasta och mogna
  • Olja, neutral, för fritering
  • vaniljglass, eller kokossorbet, om så önskas
  • Honung, flytande
  • Lime
  • myntablad, till dekoration

Frityrsmet

  • 100 gmjöl
  • 50 gmajsstärkelse
  • 2 tskBakpulver
  • 1 ägg
  • 125 gVatten
  • 75 ggrädde
  • 2 mskRiven kokos, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterade bananer

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.