Laxtacos med mango

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Laxtacos med mango

Alla älskar tacos. Den här varianten med taco-kryddad lax, söt mango och het tomatsalsa kan bli en ny vardagsfavorit. Ett tips är att variera med andra fiskar som sej eller torsk.

Laxtacos med mango
Laxtacos med mango

Ingredienser

  • 600 glaxfilé
  • tortillabröd
  • sallad
  • Rödkål, finhackad
  • gurka, i tunna strimlor eller kuber
  • mango, tärnad
  • créme fraiche, eller gräddfil
  • smör eller olja, till stekning

Tomatsalsa

  • 400 gTomat
  • 1 röd chili, eller grön
  • 0,5 rödlök
  • 2 msklimejuice
  • 1 mskOlivolja
  • Salt
  • socker
  • 1 dlKoriander, hackad

Tacokrydda

  • 1 mskkorianderfrön, krossade
  • 1 mskFänkålsfrön, krossade
  • 2 mskSpiskummin
  • 2 mskPaprikapulver
  • 1 mskVitlökspulver
  • 1,5 mskChilipulver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laxtacos med mango

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.