Laxtacos med mango
Alla älskar tacos. Den här varianten med taco-kryddad lax, söt mango och het tomatsalsa kan bli en ny vardagsfavorit. Ett tips är att variera med andra fiskar som sej eller torsk.
Ingredienser
- 600 glaxfilé
- tortillabröd
- sallad
- Rödkål, finhackad
- gurka, i tunna strimlor eller kuber
- mango, tärnad
- créme fraiche, eller gräddfil
- smör eller olja, till stekning
Tomatsalsa
- 400 gTomat
- 1 röd chili, eller grön
- 0,5 rödlök
- 2 msklimejuice
- 1 mskOlivolja
- Salt
- socker
- 1 dlKoriander, hackad
Tacokrydda
- 1 mskkorianderfrön, krossade
- 1 mskFänkålsfrön, krossade
- 2 mskSpiskummin
- 2 mskPaprikapulver
- 1 mskVitlökspulver
- 1,5 mskChilipulver
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.