Fluffiga amerikanska pannkakor med smör och sirap

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Fluffiga amerikanska pannkakor med smör och sirap

Här är ett klassiskt receptet på luftiga amerikanska pannkakor. Med generösa mängder smör och sirap kan dessa avnjutas när som helst på dygnet. Förslag på andra tillbehör är knaperstekt bacon, socker, citron, chokladsås, färska bär, glass, crème fraiche eller något annat gott! Receptet ger 12 små pannkakor.

Fluffiga amerikanska pannkakor med smör och sirap.
Fluffiga amerikanska pannkakor med smör och sirap.

Ingredienser

  • 3 ägg, stora
  • 2 dlmjölk
  • 150 gVetemjöl
  • 1 mskSocker, eventuellt lite mer
  • 1,5 tskBakpulver
  • 1 tskVaniljsocker
  • 1 nypasalt
  • smör, eller neutral olja, till stekning

Till servering

  • smör
  • lönnsirap

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fluffiga amerikanska pannkakor med smör och sirap

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.