Fluffiga amerikanska pannkakor med smör och sirap
Här är ett klassiskt receptet på luftiga amerikanska pannkakor. Med generösa mängder smör och sirap kan dessa avnjutas när som helst på dygnet. Förslag på andra tillbehör är knaperstekt bacon, socker, citron, chokladsås, färska bär, glass, crème fraiche eller något annat gott! Receptet ger 12 små pannkakor.
Ingredienser
Ingredienser
3 ägg, stora
2 dlmjölk
150 gVetemjöl
1 mskSocker, eventuellt lite mer
1,5 tskBakpulver
1 tskVaniljsocker
1 nypasalt
smör, eller neutral olja, till stekning
Till servering
smör
lönnsirap
Gör så här
1
Separera äggen. Vispa ihop mjölk, äggulor, siktat mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2
Vispa äggvitorna till en mjuk maräng med socker och en nypa salt. Vänd ner marängen i pannkakssmeten.
3
Grädda små tjocka pannkakor på medelvärme i en stekpanna med teflonbeläggning. Små äggpannor eller pannkakslagg är också perfekta att använda. Det är inte nödvändigt att använda mycket fett i pannan under stekningen, det är lite efter smak och behag. Alternativt kan du ha lite olja eller smör på hushållspapper och bara smörja pannan lätt mellan varje pannkaka.
4
Pannkakorna kommer att resa sig lite under gräddningen, när du ser att ytan är på väg att "stelna" och undersidan är fint gyllenbrun är det dags att vända pannkakorna. Vänd försiktigt och stek i ca. 40 sekunder på andra sidan.
5
Servera pannkakorna nygräddade med tillbehör efter önskemål.