Fluffiga amerikanska pannkakor med smör och sirap
Här är ett klassiskt receptet på luftiga amerikanska pannkakor. Med generösa mängder smör och sirap kan dessa avnjutas när som helst på dygnet. Förslag på andra tillbehör är knaperstekt bacon, socker, citron, chokladsås, färska bär, glass, crème fraiche eller något annat gott! Receptet ger 12 små pannkakor.
Ingredienser
- 3 ägg, stora
- 2 dlmjölk
- 150 gVetemjöl
- 1 mskSocker, eventuellt lite mer
- 1,5 tskBakpulver
- 1 tskVaniljsocker
- 1 nypasalt
- smör, eller neutral olja, till stekning
Till servering
- smör
- lönnsirap
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.