Fluffiga amerikanska pannkakor med smör och sirap

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Fluffiga amerikanska pannkakor med smör och sirap

Här är ett klassiskt receptet på luftiga amerikanska pannkakor. Med generösa mängder smör och sirap kan dessa avnjutas när som helst på dygnet. Förslag på andra tillbehör är knaperstekt bacon, socker, citron, chokladsås, färska bär, glass, crème fraiche eller något annat gott! Receptet ger 12 små pannkakor.

Fluffiga amerikanska pannkakor med smör och sirap.

Ingredienser

Ingredienser

3 ägg, stora
2 dlmjölk
150 gVetemjöl
1 mskSocker, eventuellt lite mer
1,5 tskBakpulver
1 tskVaniljsocker
1 nypasalt
smör, eller neutral olja, till stekning

Till servering

smör
lönnsirap

Gör så här

1
Separera äggen. Vispa ihop mjölk, äggulor, siktat mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2
Vispa äggvitorna till en mjuk maräng med socker och en nypa salt. Vänd ner marängen i pannkakssmeten.
3
Grädda små tjocka pannkakor på medelvärme i en stekpanna med teflonbeläggning. Små äggpannor eller pannkakslagg är också perfekta att använda. Det är inte nödvändigt att använda mycket fett i pannan under stekningen, det är lite efter smak och behag. Alternativt kan du ha lite olja eller smör på hushållspapper och bara smörja pannan lätt mellan varje pannkaka.
4
Pannkakorna kommer att resa sig lite under gräddningen, när du ser att ytan är på väg att "stelna" och undersidan är fint gyllenbrun är det dags att vända pannkakorna. Vänd försiktigt och stek i ca. 40 sekunder på andra sidan.
5
Servera pannkakorna nygräddade med tillbehör efter önskemål.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Kefirplättar med jordgubbar

  2. (1)

    Pannkakor med smörstekta äpplen

  3. (4)

    Piña colada pannkakor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pannkaka
    3. Frukost

Pannkaka

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(3)

Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka

(1)

Pannkakor med apelsin och likör

(1)

Enchilada-pannkakor med kyckling