Grillspett med halloumi och vattenmelon

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Grillspett med halloumi och vattenmelon

Det här receptet på grillspett med halloumi och vattenmelon räcker till cirka 10 små spett för 4 portioner. Vattenmelon kan enkelt ersättas med annan melon, bitar av persika eller nektarin, eller prova jordgubbar.

Grillspett med halloumi och vattenmelon
Grillspett med halloumi och vattenmelon

Ingredienser

500 gHalloumiost
0,25 vattenmelon, fast och kränfri
Salt
Olivolja

Koriander- och myntasås

2 dlKoriander, hackad, färsk
1 dlMynta, hackad, färsk
2 tskingefära, färsk, finriven
0,5 jalapeño, rensad från frön och hackad
1,5 mskLimesaft
1 mskkokosmassa, lika mycket kokos som socker som mixas ihop
1 nypasalt

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till såsen till en slät massa med stavmixer eller i snabbmixer.
  2. Skär osten i 20 jämna tärningar. Rensa och skär vattenmelonen i 20 bitar på ca. 2,5 x 2,5 cm.
  3. Strö en nypa salt över vattenmelonbitarna och låt dem torka lite på hushållspapper.
  4. Trä försiktigt ost och vattenmelon på små spett. Det är en bra idé att välja smala eller tunna spett, för speciellt osten spricker lätt.
  5. Pensla spetten med lite olja och grilla dem snabbt på hög värme tills osten är mjuk. Servera genast!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillspett med halloumi och vattenmelon