Citrusbakad harissalax
Det här är en rödgyllene rätt som är både festlig och enkel, med härlig syra från den nordafrikanska chilipastan harissa.
Recept ur boken ”Vinter hos Wood” av Sofia Wood.
Ingredienser
- 900 glax, en ja?mntjock mittbit utan skinn
- 1 stApelsin, skivad
- 0,5 citron, skivad
Marinad
- 3 mskHarissa
- 1 stApelsin, zest och saft
- 0,5 stCitron, zest och saft
- 1 bitingefära, riven
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1,5 dlOlivolja
Till servering
- 2 Vårlökar, skivade
- 1 mskKoriander, hackad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.