Bao buns med friterad blomkål

(3)

Vad tycker du?

Bao buns med friterad blomkål

Luftiga, goda och otroligt mjuka blir bunsen när de ångkokas. Fyll dem som en taco med den krispiga blomkålen och härliga tillbehören. Gapa stort och hugg in. Tillagningstiden i receptet gäller om du köper färdiga buns. Recept av Jimmy Guo.

Bao buns med friterad blomkål.
Bao buns med friterad blomkål.

Ingredienser

Gochujangglaze

  • 3 mskgochujang
  • 2 mskgochujangsalsa med ingefära och chili
  • 3 mskHonung
  • 3 mskmirin
  • 2 vitlöksklyftor

Friterad blomkål

  • 1 blomkålshuvud
  • 1,5 dlmajsstärkelse
  • 1,5 dlVetemjöl
  • 0,5 tskVitlökspulver
  • 0,5 tskLökpulver
  • 0,5 tskPaprikapulver
  • 0,5 tskBakpulver
  • 1,5 tskSalt
  • 3 dlKolsyrat vatten
  • Olja, till fritering

Picklad gurka

  • 1 gurka
  • 1 tskSalt
  • 1 dlrisvinäger
  • 0,5 dlSocker

Misomajonnäs

  • 1,5 dlvegansk majonnäs
  • 2 mskVit misopasta
  • 2 tskSoja
  • 1 mskcitronsaft
  • 1 mskSesamolja
  • Salt

Färdiga bao buns

  • bao buns, frysta

Hembakade Bao buns

  • 360 gVetemjöl
  • 4 gBakpulver
  • 5 gTorrjäst
  • 35 gSocker
  • 35 golja
  • 200 ghavremjölk
  • bakplåtspapper

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bao buns med friterad blomkål