Bao buns med friterad blomkål
Luftiga, goda och otroligt mjuka blir bunsen när de ångkokas. Fyll dem som en taco med krispig blomkål och härliga tillbehör. Gapa stort och hugg in. Tillagningstiden i receptet gäller om du köper färdiga buns.
I klippet visar också kocken Jimmy Guo hur du gör egna ”buns-bröd”
Ingredienser
Gochujangglaze
- 3 mskgochujang
- 2 mskgochujangsalsa med ingefära och chili
- 3 mskHonung
- 3 mskmirin
- 2 vitlöksklyftor
Friterad blomkål
- 1 blomkålshuvud
- 1,5 dlmajsstärkelse
- 1,5 dlVetemjöl
- 0,5 tskVitlökspulver
- 0,5 tskLökpulver
- 0,5 tskPaprikapulver
- 0,5 tskBakpulver
- 1,5 tskSalt
- 3 dlKolsyrat vatten
- Olja, till fritering
Picklad gurka
- 1 gurka
- 1 tskSalt
- 1 dlrisvinäger
- 0,5 dlSocker
Misomajonnäs
- 1,5 dlvegansk majonnäs
- 2 mskVit misopasta
- 2 tskSoja
- 1 mskcitronsaft
- 1 mskSesamolja
- Salt
Färdiga bao buns
- bao buns, frysta
Hembakade Bao buns
- 360 gVetemjöl
- 4 gBakpulver
- 5 gTorrjäst
- 35 gSocker
- 35 golja
- 200 ghavremjölk
- bakplåtspapper
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jimmy Guo
När Jimmy Guo lagar mat doftar köket av varma kryddor, ingefära och vitlök och umamin är ständigt närvarande i olika former
Visa 10 recept