Gnudi med brynt salviasmör
Gnudi är ungefär som gnocchi – fast enklare att göra! Luftiga kuddar gjorda med krämig ricotta steks ihop med brynt salviasmör, citron, hackade pistagenötter och parmesan. Ljuvligt!
Recept ur serien ”Matglädje med Ayla” på tv-kanalen Godare.
Ingredienser
- 250 gricotta
- 2 dlvetemjöl
- 1,5 mskolivolja
- 1 dlparmesan, riven
- 1 mskbasilika, finhackad
- 75 gsmör
- 1 dlpistagenötter, rostade
- salviablad
- 0,5 citron
- Salt och peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept